Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 5-11-14

Ανακοίνωση για τις Εκλογές στα Υ.Σ.


Θετικά τα αποτελέσματα για την εκπαιδευτική Αριστερά  και τις αγωνιστικές δυνάμεις

Αρνητική εξέλιξη η επίπλευση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, λόγω του κατακερματισμού του ριζοσπαστικού χώρου

Να κάνουμε και άλλα ενωτικά βήματα, αλλά και τις ψήφους κίνημα στο δρόμο της ανατροπής, επιτάσσει η εκπαιδευτική και κοινωνική συγκυρία

     H Ενωτική Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία, ενωτικό μέτωπο δυνάμεων της εκπαιδευτικής Αριστεράς που συμμετείχε στις εκλογές για τα Υ.Σ εκφράζει την ικανοποίηση της για την άνοδο όλων των ριζοσπαστικών και αγωνιστικών δυνάμεων, αλλά  και την εκλογή αιρετών της εκπαιδευτικής αριστεράς που καταγράφεται σε όλο το φάσμα των αποτελεσμάτων και αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη που τη χαιρετίζει όλη τη μαχόμενη εκπαίδευση.
Με την ίδια ικανοποίηση υποδεχόμαστε και τα αποτελέσματα της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας. Δώσαμε τη μάχη απέναντι στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, στο άγονο για μας έδαφος της δράσης των πάσης φύσεως μηχανισμών που επικέντρωσαν τα βέλη τους στο ενωτικό μας εγχείρημα. Προβάλαμε την αναγκαιότητα για τη συγκρότηση του μετώπου της ανατροπής και το ξέσπασμα μαχητικών αγώνων απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ –ΔΝΤ. Επιλέξαμε καθαρά ως αντίπαλο αυτήν την πολιτική και την αδίστακτη Κυβέρνηση των Μνημονίων και όχι άλλα ψηφοδέλτια του ριζοσπαστικού χώρου. Προτάξαμε, τέλος, την ανάγκη  ενότητας και συνεργασίας όλων των αγωνιστικών δυνάμεων για την αποκαθήλωση του κυβερνητικού συνδικαλισμού και την ανάταξη του κινήματος το επόμενο διάστημα.
 Η γονιμοποίηση αυτής της ενωτικής λογικής και η εκλογή αιρετών σε πολλά ΠΥΣΠΕ με ψηφοδέλτια συνεργασίας, τα αποτελέσματα που κατέγραψε το μέτωπο τόσο τοπικά, που σε πολλές περιπτώσεις καταγράφουν μεγάλη άνοδο αλλά και η πανελλαδική καταγραφή  στο ΚΥΣΠΕ  με 11%, δικαιώνουν τις επιλογές μας.
Οφείλουμε, με την ευκαιρία, να ευχαριστήσουμε όλες τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές των ενωτικών ψηφοδελτίων που συμμετείχαμε από κοινού σε αυτή τη μάχη, αλλά και όλες τις δυνάμεις, την ΕΡΑ, την Αν.Ριζ.Πρωτοβουλία, το Δίκτυο, τα ανεξάρτητα σχήματα και τους ανένταχτους αγωνιστές, που στήριξαν το μέτωπο και με έντιμη συνεργασία προώθησαν όλοι μαζί τους στόχους του μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Οι ποικίλες λαθροχειρίες στην καταχώρηση των αποτελεσμάτων της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας δείχνουν ότι όσοι δεν έχουν απογαλακτιστεί από τις λογικές της κομματικής περιχαράκωσης, διαστρέφουν τις καθαρές μετωπικές συνεργασίες που υπερβαίνουν τις κομματικές και παραταξιακές γραμμές, από τις οποίες εκείνοι δεν μπορούν να αποστούν.
Η αναγκαιότητα των ενωτικών επιλογών επιβεβαιώνεται δυστυχώς και από μια αρνητική εξέλιξη που απορρέει από τα αποτελέσματα της 5ης Νοέμβρη: Παρά την άνοδο των αγωνιστικών, ριζοσπαστικών και αριστερών δυνάμεων, σε μια σειρά από περιφερειακά και τοπικά Υ.Σ. ακόμα και σε περιοχές με ανύπαρκτη τη συνδικαλιστική τους παρουσία, εκλέγονται αιρετοί από τις κυβερνητικές παρατάξεις ως προϊόν της δράσης των διοικητικών μηχανισμών και της απροκάλυπτης εμπλοκής τους στις εκλογικές διαδικασίες.
Το χειρότερο όμως είναι πως στην πανελλαδική κάλπη του ΚΥΣΠΕ τέσσερις παρατάξεις που συγκέντρωσαν αθροιστικά 53% (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΑΜΕ, Ε.Ρ.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, Αν.Εν.ΕΚΚΙΝΗΣΗ) και μάλιστα όλες με ποσοστά πάνω από 10% αδυνατούν, κατακερματισμένες, να αποκαθηλώσουν το δίδυμο  ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ από την πρώτη και δεύτερη θέση στον κλάδο, πέντε χρόνια μετά την έναρξη της μνημονιακής καταστροφής!
Αυτή η εξέλιξη, για την οποία δούλεψε σκληρά και απροκάλυπτα ο Υπουργός Παιδείας, ευνοεί πολιτικά την επέλαση των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων. Είναι όμως και προϊόν της ηγεμονικής και περιχαρακωμένης στάσης των δυνάμεων εκείνων που αγνόησαν προκλητικά όσες ενωτικές προτάσεις κατατέθηκαν ή επέλεξαν ταυτόχρονα και τη λογική των αποκλεισμών και των ευκαιριακών συμμαχιών ακόμα και με τις ίδιες δυνάμεις ή τους ίδιους συναδέλφους, ανάλογα με το Υ.Σ και το χρώμα του ψηφοδελτίου-κατά το στενό παραταξιακό τους συμφέρον. Αν δεν παραληφθεί, ύστερα κι από όλα αυτά, το μήνυμα για την αναγκαιότητα της ενότητας, είναι βέβαιο πως θα επιβληθεί από τον κόσμο που αγωνιά για να βγει ο υποταγμένος συνδικαλισμός από το κάδρο και να βρει το κίνημα τη νικηφόρα προοπτική του.
Για αυτήν τη νικηφόρα προοπτική, για τη συγκρότηση του κοινωνικού και πολιτικού μετώπου της ανατροπής, για το ξέσπασμα μαχητικών απεργιακών διάρκειας μέχρι τη νίκη θα παλέψουμε το επόμενο διάστημα. Έχουμε μπροστά μας τη μάχη της αξιολόγησης, τις αλλαγές-διάλυση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις μισθολογικές και ασφαλιστικές ανατροπές, την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να κάνει περίπατο, καταστρέφοντας ό,τι απέμεινε από το δημόσιο σχολείο, το εισόδημα και τα κοινωνικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων και σε αυτούς τους αγώνες η μαχόμενη εκπαίδευση πρέπει να πρωτοστατήσει.
Σε ό,τι μας αφορά, στις Γ.Σ. του επόμενου διαστήματος, στο συντονισμό των συλλόγων, στους αγώνες που θα αναπτυχθούν, αλλά και σε όλες τις διαδικασίες των συλλόγων και του κλάδου, θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε τη λογική της ενότητας και της συνεργασίας με όλες τις αγωνιστικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις και να κάνουμε περισσότερα βήματα για τη  συγκρότηση του ΜΕΤΩΠΟΥ, ως του μόνου πια δρόμου για να περάσουμε νικηφόρα από την κόλαση της μνημονιακής βαρβαρότητας. Οι εκλογές τελείωσαν. Ας κάνουμε τις ψήφους κίνημα στο δρόμο της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου