Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση ΕΡΑ Ν. Θεσσαλονίκης σχετικά με τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ

Συνάδέλφισσες και συνάδελφοι

Η ερα (Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς) παίρνοντας υπόψη:
·         την ολομέτωπη επίθεση της συγκυβέρνησης και τα χτυπήματα που έχει επιφέρει στην εργασία, στα δικαιώματα, στα δημόσια αγαθά και στις παροχές αυτών (παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια-ασφάλιση) , στην ίδια τη ζωή μας
·         την ανάγκη να δοθεί με καλύτερους όρους η μάχη για ανατροπή και νίκη σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) σπάζοντας και τη χρόνια εκπροσώπηση της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ (ΚΥΣΠΕ) , 
   πήρε πρωτοβουλία και κάλεσε συλλογικότητες και ανένταχτους εκπαιδευτικούς σε συζήτηση και απηύθυνε πρόταση συμπαράταξης και κοινής καθόδου και στα ΠΥΣΠΕ Θεσ/νίκης (Α και Β) και στο ΑΠΥΣΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας  και στο ΚΥΣΠΕ.
Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία διότι η ενότητα της εκπαιδευτικής αριστεράς και των δυνάμεων που αντιπαλεύουν τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές  επιβάλλεται  από την   πολιτική ανάγκη να δοθεί η εκλογική αυτή μάχη με όσο το δυνατόν πιο πλατιά  και πιο ενωτικά ψηφοδέλτια.  Ψηφοδέλτια απ’ όπου οι εκλεγμένοι αιρετοί  θα αντιπαλεύουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και μέσα από τα υπηρεσιακά συμβούλια προασπίζοντας κάθε φορά τις θέσεις του κάδου και τις πραγματικές ανάγκες του  δημόσιου σχολείου, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.
Η πρότασή μας αυτή βρήκε ανταπόκριση και στο ΠΥΣΠΕ και στο ΑΠΥΣΠΕ και στο ΚΥΣΠΕ με αποτέλεσμα η ερα να κατεβαίνει σε ενωτικά ψηφοδέλτια σε ένα εκπαιδευτικό ΜΕΤΩΠΟ ανατροπής και νίκης. (Οι  ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΏΣΕΙΣ συμμετέχουν σ αυτό το ενωτικό κάλεσμα στις εκλογές των δυο ΠΥΣΠΕ Θεσσαλονίκης -όπως έγινε και το 2012 – ενώ για δικούς τους λόγους δεν δέχτηκαν αυτή η ενότητα-συνεργασία να γίνει και στο ΑΠΥΣΠΕ και ούτε κεντρικά στο ΚΥΣΠΕ).
Στις 5 Νοέμβρη, για ΚΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΠΕ στηρίζουμε, ενισχύουμε το ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  του ριζοσπαστικού συνδικαλισμού. Διεκδικούμε παντού την εκλογή αιρετών, διεκδικούμε τη ΝΙΚΗ. Στις 5 του Νοέμβρη θα σταματήσει  η χρόνια εκπροσώπηση στο ΚΥΣΠΕ από τη ΔΑΚΕ και την ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚ) και θα εκφραστεί η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που αντιτίθενται όχι μόνο στα μέτρα αλλά και σε όσους τα σχεδιάζουν και τα ψηφίζουν στη βουλή , δηλαδή στη συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου ( ΝΔ – ΠΑΣΟΚ).

  Η ΕΡΑ Θεσσαλονίκης με βάση τα παραπάνω καλεί τους συναδέλφους και τις
 συναδέλφισσες στις 5 Νοεμβρίου να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια ανατροπής και νίκης:


Στο Α και Β  ΠΥΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το ψηφοδέλτιο:


ΣΤΟ ΑΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΣΠΕ το ψηφοδέλτιο:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου