Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση

Πάνω από 50.000 υπογραφές με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη αξιολόγηση έχουν ήδη συγκεντρωθεί.
Χιλιάδες είναι οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να μη συγκροτήσουν ομάδες εργασίας για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης.
Σχεδόν κανένα επιμορφωτικό σεμινάριο από τους σχολικούς συμβούλους στους διευθυντές και στους εκπαιδευτικούς, για την προώθηση της αυτοαξιολόγησης δεν έχει πραγματοποιηθεί, μετά τις κινητοποιήσεις των κατά τόπους συλλόγων και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών.
Παρά όμως την καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο και να ξεκινήσει την επιμόρφωση στελεχών για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Έτσι το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16/3, καλεί για επιμόρφωση τα ανώτερα στελέχη της εκπαίδευσης.
Το υπουργείο συνεχίζει να σχεδιάζει ενάντια στις θέσεις και τη βούληση των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό και το σεμινάριο αυτό δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί.
Δεν θα επιτρέψουμε τη εφαρμογή της αξιολόγησης, που:
  • κατηγοριοποιεί μαθητές, σχολεία και εκπαιδευτικούς
  • καθηλώνει μισθολογικά τους εκπαιδευτικούς και οδηγεί σε απολύσεις
  • χειραγωγεί τον εκπαιδευτικό και αποστεώνει τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου
  • διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία και κάνει το σχολείο περισσότερο ταξικό υποταγμένο στην αγορά
Παλεύουμε για την ανατροπή
Ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση
Συμμετέχουμε  μαζικά στο μπλοκάρισμα των σεμιναρίων.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
Αθήνα, 15/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου